Salı, Eylül 24, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberSosyal Adalet Endeksi'nde Türkiye 40. Sırada (Endekste 41 Ülke Bulunuyor)

Sosyal Adalet Endeksi’nde Türkiye 40. Sırada (Endekste 41 Ülke Bulunuyor)

Türkiye, 41 ülkenin yer aldığı Avrupa Birliği (AB) ve Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği (OECD) ülkeleri arasında yapılan araştırmalara göre Alman Bertelsmann Vakfı tarafından hazırlanan Sosyal Adalet Endeksi’nde 40.sırada yer aldı.

OECD’nin Sosyal Adalet Endeksi’nde Türkiye 40. Sırada (Endekste 41 Ülke Bulunuyor)

Alman Bertelsmann Vakfı, Avrupa Birliği (AB) ve Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği (OECD) ülkeleri arasında yapılan araştırmaları baz alarak Sosyal Adalet Endeksi veirlerini hazırladı. Çeşitli başlıklara göre sıralanan Sosyal Adalet Endeksi’nde Türkiye 41 ülke arasında 40’ıncı oldu.

Türkiye, Adil Eğitim Fırsatları Başlığında Sonuncu Oldu

Avrupa Birliği (AB) ve Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği (OECD) ülkeleri arasında yapılan araştırmaları baz alarak Bertelsmann Vakfı tarafından hazırlanan Sosyal Adalet Endeksi’nde başlıkları ve Türkiye sıralaması şöyle oldu;

“Yoksulluğun önlenmesi başlığında 31’inci, adil eğitim fırsatları başlığında sonuncu, istihdam piyasasına erişim başlığında 37’inci, sosyal hayata dâhil olma ve ayrımcılığa uğramama başlığında 39’uncu, nesiller arası adalet başlığında 18’inci ve sağlık başlığında 36’ncı.”

İzlanda, Sosyal Adalet Endeksi’nde İlk Sırada Yer Aldı

Daha önceki yıllarda olduğu gibi Sosyal Adalet Endeksi’nde ilk sırada da İzlanda yer alırken sıralama, Norveç, Danimarka, Finlandiya, İsveç gibi diğer İskandinav ülkeleri olarak devam etti. Hollanda, Slovenya, Çekya ve Yeni Zelanda’nın ardından Almanya endekste 10’uncu sırada yer aldı.

Sosyal adalet endeksinde Meksika son sırada olurken ABD, 36’ıncı sırayı aldı.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER