Perşembe, Eylül 12, 2024
No menu items!
Ana SayfaEğitimSosyal Medya platformlarda okul heyecanı

Sosyal Medya platformlarda okul heyecanı

Haziran ayında başlayan yaz tatilinin sona ermesine az bir süre kala, öğrencilerin okul heyecanı da başladı. Eylül ayındaki okul açılış dönemi için, sosyal medya yorumları da arttı. Atamalardan, alışverişe, beklentilerden hazırlıklara kadar, okula dönüş süreci gündemde. Medya Takip Merkezi (MTM) profesyonel dijital medya izleme platformu DigiLUP ile yaptığı araştırmada bu sürecin sosyal medya yansımalarını inceledi.

Bu yıl, 14 Haziran’da başlayan yaz tatili, 9 Eylül pazartesi günü sona eriyor. Okulların açılmasına az bir zaman kala; öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin, okullara dair birçok gündemi var.

Medya Takip Merkezi (MTM)’nin profesyonel dijital medya izleme platformu DigiLUP sonuçlarına göre, okulların şimdiden sosyal medyada açıldığı görülüyor.

DigiLUP platformunda ulaşılan sonuçlara göre, Ağustos ayında okullar ile ilgili sosyal medya paylaşımları, Temmuz ayından %125 daha fazla. Henüz Ağustos ayı bitmemesine rağmen yapılan okullara dair yapılan sosyal medya yorumları, 45 bini geçti.

Öğrencilere yardım kampanyaları başladı

Yapılan incelemeye göre, okul süreciyle ilgili paylaşılan yorumlarda, öğretmen atamalarından, maliyetlere, velilerin tedirginliklerinden yardım kampanyalarına kadar birçok konu öne çıktı. Bu sürede en fazla bahsedilen konular ise öğretmen atamaları ve yardım kampanyaları oldu. Öğretmen atamalarına dönük beklentilerini duyuran sosyal medya kullanıcıları 5.800, yardım kampanyalarını anlatan ve destek çağrısında bulunan kullanıcılar 3.600 paylaşım yaptı.

Okul hazırlıklarıyla ilgili maliyetlere değinilen yorumlarda, özellikle kırtasiye malzemelerinin fiyatlarına değinildi. Fiyatların yorumlandığı paylaşım sayısı 2.100 oldu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER