Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHataySP Genel Kurulu Üyesi Doç.Dr. Çalışkan: ''Faturayı Sığınmacılara Kesmeyelim''

SP Genel Kurulu Üyesi Doç.Dr. Çalışkan: ”Faturayı Sığınmacılara Kesmeyelim”

Hatay’dan Ankara’ya en fazla tartışılan konunun Suriyeli sığınmacılar olduğunu söyleyen, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi, Partinin Hatay’daki önemli ismi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan Açıklamalarda bulundu.

Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, “Gizli bir el sanki düğmeye bastı. Ülkede kaos çıkarma gayreti midir? Yoksa, seçimin ayak seslerinin duyulduğu bir dönemde, yeni bir beka sorunu oluşturma çabası mıdır, bilmiyoruz” diye konuştu

”FATURA KİME KESİLECEK”

Suriye’de yaşananların başlangıcını hatırlatan Çalışkan, şu değerlendirmeyi yaptı:

Zihinlerimizde canlandırıp, krizin ana başlangıcını kısaca hatırlayalım… Sınır hattındaki mayınları temizleyip, telleri kaldırıp, sınırları açtığımız, milyonlarca insanın ülkemize gelmesini sağladığımız yerden bahsediyoruz! Hani o, fitne ateşini fitillediğimiz Arap Baharı’nda gazladığımız Beşşar’ın karşısındaki herkesi desteklediğimiz, ‘Şam’da Cuma kılacağız’, ‘Humus kırmızı çizgimizdir’, ‘Halep içişlerimizdir’ deyip, eğit-donat projesiyle müdahil olduğumuz ülke! Şimdi bütün bu yaşananları bir kenara bırakıp, şu kadar yıl sonra ‘haydi ülkenize’ deyip, sebep olduğumuz krizin faturasını, kendini bir anda komşularının basiretsizlikleri sonucunda ateş çemberinin ortasında, uluslararası hesaplaşmanın içinde bulan sığınmacılara kesmeyelim.” şeklinde konuştu.

”ŞAM/ANKARA SORUNU”

Sorunun çözümü noktasında, Suriye Hükümeti ile perde arkasında, gayri resmi olarak, Rusya üzerinden yürüyen ilişkinin resmi hale getirilmesini, alenileştirilmesi gerektiğini de aktaran Çalışkan, “Dönüş şartlarını oluşturacak somut adımlar atılmalıdır” ifadelerine yer verdi.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER