Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberSuriye Krizinin Hatay'a Etkileri Hollanda'da Görüşüldü

Suriye Krizinin Hatay’a Etkileri Hollanda’da Görüşüldü

TBMM Dışişleri Komisyonu Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu Alt Komisyonu üyelerinden oluşan ve aralarında CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansurun da yer aldığı heyet, Hollanda‘daki görüşmelerini tamamladı. Temaslar sırasında 2011 Suriye krizinin Hatay üzerindeki etkileri değerlendirildi.

Suriye Krizinin Hatay’a Etkileri Hollanda’da Görüşüldü

Almanya, Hollanda ve Belçika’yı kapsayan ziyaretlerinin son gününde söz konusu heyetin Hollanda’daki bazı Türk sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya geldiği öğrenildi.AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya’nın başkanlığını yaptığı heyette AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, MHP İstanbul Milletvekili Cemal Çetin, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli bulundu.

Rotterdam’da Yurtdışında Bulunan Vatandaşların Sorunları Dinlendi

Ziyarete yönelik açıklamada bulunan Vekil Güzelmansur, “Rotterdam’da bulunan Başkonsolosluğumuz’da, Hollanda Türk Toplumu ve Türk STK Temsilcileriyle bir araya gelerek, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunları, talepleri ve bu sorunların çözümleri ile ilgili karşılıklı istişarelerde bulunduk” dedi.

Güzelmansur, Hollanda Temsilciler Meclisi Sosyal İşler Komisyonu’nda görevli Milletvekilleri ile ikili temaslarda bulunduklarını da kaydederek bu görüşmeleri sırasında, Hollanda’da yaşayan Türklerin sorunlarını aktarıp çözüm önerileri sunduklarını dile getirdi.

Hatay’daki Suriyeli Misafirlerin Entegrasyon Süreci Değerlendirildi

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hollanda Sosyal İşler ve İstihdam Bakanı Wouter Koolmees’ı ziyaretlerinde, 2011 Suriye krizinin Hatay’a etkilerini masaya yatırdıklarını kaydederek “Hatay’da yaşayan Suriyeli misafirlerimizin entegrasyon süreci ile ilgili istişarelerde bulunduk” dedi.

Suriye Krizinin Hatay’a Etkileri Hollanda’da Görüşüldü

AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya “Eğer bugün bu komisyon kurulmuşsa, bunun birinci harcı, 2014 yılında yurt dışındaki ülkelerde vatandaşlarımızın oy kullanabilme hakkının sağlanabilmiş olmasından dolayı olduğunu çok net olarak görebilmemiz lazım. Aksi takdirde, yurt dışında vatandaşların sorunlarının Meclis’e taşınma ihtimali oldukça zordu. Vatandaşlarımızın sadece Hollanda’ya değil, Türkiye’ye ait sorunları da var. Bu komisyonda bizim hedefimiz, vatandaşlarımızla iletişim halinde olmak ve sahada olup sıkıntıları yerinde tespit etmektir.” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER