Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelTahliyelerin ardından anguslar karantinaya alınmış mıdır?

Tahliyelerin ardından anguslar karantinaya alınmış mıdır?

Adana Milletvekili, JULİA İLE GELEN ANGUSLARI Bakan’a sordu:

Adana HDP Milletvekili-Hataylı Tülay Hatimoğulları, İskenderun ilçesinde hafta sonunda yaşanan ANGUS’ların tahliye edilmesi uygulamasında ortaya atılan iddiaların doğru olup olmadığını sordu. Hatimoğulları, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından cevaplandırılmasını istediği önergesinde şu soruları sordu:
“İzmir’e 23 gün önce getirilen 5 bin 391 angus, prosedürler tamamlanmadığı gerekçesiyle Julia AK isimli gemiden indirilememiştir. Alsancak Limanı’ndan ayrılan ve ardından geldiği İskenderun Limak Port Limanı’na demirleyen gemiden hayvanların tahliye işlemi 22.10.2018 tarihinde başladı. İskenderun Limanı’nda, angusların sağlık açısından kontrollerinin yapıldığı ve prosedürlerin tamamlandığı iddia edildi.
Bu Gerekçeyle;
1. 23 gün boyunca angusların sağlık kontrolleri ve prosedürleri tamamlanmadığı iddiası doğru mudur? Doğruysa prosedürler neden tamamlanamamıştır?
2. İskenderun Limanında angusların sağlık kontrolleri ve gerekli prosedürlerin tamamlandığı bilgisi kamuoyu ile paylaşılmıştır. Daha önce bu kontroller aynı hızda İzmir’de neden yapılmamıştır?
3. Gemideki 35 hayvanın hastalıktan öldüğü iddiası ile ilgili bir araştırma çalışmanız oldu mu? Yolculuk sırasında ölen hayvanların bedenleri, dışkıları nerede, nasıl muhafaza edilmektedir?
4. 21 Günlük aşı süreçlerinin geçmiş olduğu gerekçesi ile angusların İzmir Limanı tarafından kabul edilmediği iddiası doğru mudur? Doğruysa hangi gerekçe ile İskenderun Limanı’ndan tahliyeler yapılabilmiştir? Tahliye ardından anguslar karantinaya alınmış mıdır?
5. Şehre yakın olan İskenderun Limanı’ndan yapılan angus tahliyeleri çevreye yayılan koku ve şarbon hastalığı riski nedeniyle bölgede yaşayan vatandaşlarda ciddi bir rahatsızlık ve endişe yaratmaktadır. Hayvanlarla beraber gelen hastalık taşıyıcısı olabilecek sinek ve böcekler, şarbon riski ve bu koku ile ilgili çalışmalarınız var mıdır?
6. Hayvanların nakilleri sırasında refahı ve korunması yönetmeliği kapsamında “Hayvanların tüm yolculuk süresince bakımı, beslenmesi, barındırılması ve nakliyesinin acı, ağrı ve eziyetten uzak, sağlıklı bir şekilde yapılması” için gerekli denetimler yapılmakta/önlemler alınmakta mıdır?”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER