Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“TASARI BU ŞEKİLDE GEÇERSE ESNAFIMIZ, HALKIMIZ BÜYÜK MAĞDURİYET YAŞAR”

“TASARI BU ŞEKİLDE GEÇERSE ESNAFIMIZ, HALKIMIZ BÜYÜK MAĞDURİYET YAŞAR”

 

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısında AK Parti Meclis Grubu adına, meclis üyeleri ve halkı bilgilendirme konusunda açıklamalarda bulundu.

Hatay’ın tamamı ilçeler, yerleşim yerleri arasında ulaşım konusunda oluşturulan taslakta büyük eksiklikler olduğuna dikkatleri çeken Başkan Kimyeci, sistemden uzak, pay sahiplerinden bilgiler alınmadan meclis gündemine taşındığını ve acele ile bu işlerin çözülmesinde dönüşü olmayan büyük hataların yaşanacağını söyledi.

Başkan Kimyeci, Büyükşehir Belediye Meclisinde AK Parti Grubu adına yaptığı konuşmada konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu;

“Ulaşım konusunda esnafımıza yönelik yapılan toplantı amacına uygun toplantı değildi. Düzenlenen toplantıda esnafın, ilgililerin düşünceleri dinlenilmedi. Esnafımızın ifadeleri kayda alınmadı, değerlendirmeye tabi tutulmadı. Sadece tek taraflı bilgilendirme ve dikte uygulaması yapıldı. Doğrusu bu işi değerlendirirken, AK Parti Meclis gurubu, konusunda samimi ve adım atmak istiyor. Ancak sizlerin de samimiyetini, gerçek manada ortaya koyup, her işi İmar A.Ş.’ye havale edip, orda esnafımızın kazancına ortak olma fikrine temelden vazgeçilmesi gerekiyor. Bu işi çözmek için gerek ilçe bütünlükleri içerisinde gerekse Hatay’ı bir bütün düşünerek şema ve işletim konusunda son derece sağlıklı objektif kriterler doğrultusunda masaya yatırmak lazım. Bir tarafa ağırlık verip, diğer tarafı ezmeden, bu konuda hak sahibi olan mevcut esnafın hak ve hukukunu koruyarak bunları gözetmek lazım. Hatay Büyükşehir Belediyesi il genelinde bütçesinin büyük bir bölümünü ulaşım konusuna ayırarak diğer yapması gereken öncelikli görevleri aksatmış olur. Onun için Büyükşehir’in bu konuda kendisine düşen yasaların belirttiği gibi yönlendirici ve planlayıcı olması gerekir. Bunu yaparken de hakkaniyet ölçüsünde çalışılması lazım. Bu konuda sistemin bir bütün olarak çözülmesi lazım. Antakya’dan örnek verecek olursak; trafik yükü mevcut yollar üzerinde bir ağırlık veriyor. Alternatif otoparklar olmayınca yol kenarına park eden araçlar yolların akışkanlığını bozuyor. Dolayısıyla bu mevcut trafik yüküne birde toplu taşıma araçlarının trafiğe iştiraki ile yük daha da artmaktadır. Elektronik ücret toplama işin son ayağı olmalıdır. Bu noktada sistem oturmadığı için sıkıntı var. Bunu minimize edebilmek için bir defa eski ifade ile köy, ilçe istikametinden gelen araçların şehir içi trafiğine girmesine müsaade edilmemeli ve bir aktarma istasyonunun oluşturulması ve bu istasyonlarda insanlarımızın şehir içi taşımacılığı yapan araçlarla akıllı bilet usulüyle şehir merkezine taşınma yapılması lazım. Böylelikle kaynak ve zaman israfının önüne geçilmiş olunur. Önce sistemi oturtmamız gerekir, halı hazırda oturmuş bir sistem yok, öneri yok. Ulaşım konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı başkanlığında Büyükşehir Belediye meclis üyelerinin de yer alacağı, ilgili meslek odalarının temsilcilerinin hazır bulunduğu teferruatlı bir şekilde bütün detayların konuşulup karara bağlanmasını talep ediyoruz.

Yolcu sayıları, ücret konusu, plan konusu, hangi araçların nasıl hizmet sunacağı konularında temel kriterlerle ilgili tespitler Büyükşehir Meclisi çatısı altında yapılırsa her kesimi ilgilendiren bu konu hakkaniyet içerisinde köklü bir şekilde çözümlenmiş olur. Mevcut hak sahibi olan esnafımızın ezilmesi önlenmiş olur, hem de halkımızın beklentileri bilim ve tekniğin ışığında akılcı bir şekilde konforlu ortamda ulaşımları sağlamış olur. AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis gurubu olarak hem halkımız, hem de esnafımız için bu konuda destek olmaya hazırız. Ama meclis gündeminde bizlere sunulan mevcut tasarıyı bu şekilde kabul etmemiz mümkün değildir. Onun için detaylı bir çalışma yapılması gerekmektedir.”

————————————&———————————————————-&—————————————

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER