Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunTIR Kuyruklarını Limak PORT Çözmeli

TIR Kuyruklarını Limak PORT Çözmeli

Liman yolu üzerinde park etmek zorunda kalan TIR-Kamyonların yarattığı sorunla ilgili oluşan tepkiler üzerine  İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın’dan da açıklama geldi. Akın Çözüm için Limak Portu gösterdi

 

Sorunun çözümünün şoförlerden ziyade, yükün yükleme-boşaltmada muhatabının Limakport İskenderun yönetimi olduğunu ifade eden Oda Başkanı Erol Akın “Limana girmek isteyen TIR’lar servis yolunda, E5 karayolu üzerinde sıra beklemek zorunda kalıyorlar. Bir takım işletmeler de yük almak ve yük boşaltmak için personellerin giriş çıkışları, yetkililerin giriş çıkışları için yol kapanıyor. Dolayısıyla işletmeler imalathaneler depolar faaliyetlerini sürdüremiyorlar. Suçlu da şoför arkadaşlar değil, şoför arkadaşlar Limakport’a uçarak gelecek değiller. Suçlu LimakPort’tur” dedi.

“ÖNLEM ALMAYAN VE SUÇLU LİMAK PORT!”

LimakPort İskenderun yönetiminin alması gereken önlemleri alınmadığını, çevreye verdiği zararın da farkında olmadığını, diğer işletme sahiplerinin de zor durumda bıraktığını ve bu konuda çözüm bulunması gerektiğini aktaran Erol Akın “LimakPort İskenderun sadece limanı aldı. Limanı işletmek için alması gereken önemleri almadı. Çevreye verdiği zararın farkında değil. Oradaki TIR’lar içeriye girmek için sıra bekliyorlar. LimakPort gibi bir firma için çözüm zor değil. Ulaştırma bakanlığı, Karayolları genel müdürlüğü, Proje müdürlüğü ile beraber bir proje geliştirilebilir. Maden sahasından mobilin oraya kadar bir depolama alanı vardı. Mobil dolum tesislerin yanında sahile kadar giden bir yol var. Bu yoldan limana bir bağlantı olur ise TIR’lar direkt depolama alanı yapılabilir. Limak portun mutlaka buna bir çözüm bulması gerekir” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER