Perşembe, Eylül 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelToplumsal çıkar neyi gerektiriyorsa onu yapacağız

Toplumsal çıkar neyi gerektiriyorsa onu yapacağız

HDP Hatay İl Yönetimi, 31 Mart yerel seçimlerine yönelik Hatay stratejisini duyurdu. Konuya ilişkin bir bilgilendirme yapan HDP İl Eş Başkanları Sultan Başaran ile Kerem Nalbant, gelinen aşama itibariyle ve yapılan tüm görüşmelere rağmen, ‘adaylar’ konusunda henüz bir sonuca varılamadığının altını önemle çizdiler.
HDP Hatay İl Yönetimi adına, Eş Başkanlar Sultan Başaran ile Kerem Nalbant imzalı yapılan açıklama şöyle:
“HDP Hatay İl Yönetimi Kurulu olarak, 3 Şubat Pazar günü; ilçe yönetimlerimiz, bileşenlerimiz, belediye ve meclis aday adaylarımızla yaptığımız toplantıda, il örgütümüz bütünlüklü olarak, Genel Merkezimizin öncülüğünde açıklanan ‘faşizmi geriletme stratejisine’ denk düşecek çabanın içinde olmaya devam edeceğiz.
Geldiğimiz aşama itibariyle, AKP ve MHP’nin kurumsallaştırmaya çalıştıkları bu otoriter ve baskıcı sistem, her geçen gün, başta demokrasiden barıştan, kardeşlikten yana düşünen, sorgulayan herkese düşman olduğunu bir kez daha hepimize kanıtlamıştır. Böylesi bir süreçte bizlere düşen temel görev, bu gerici cepheyi geriletilecek gücü büyütmektir.
HDP Hatay İl Örgütü olarak, 31 Mart yerel seçimlerinde hedef aldığımız temel kriter, yerelden ve yerinden demokrasinin geliştirilmesidir. Bizler, kentimizin genelinde örülmek istenen güç birliğinde, aday veya adayların kimler olduğundan çok, nasıl bir anlayışa sahip olduklarına bakmaktayız. Bireysel çıkarlar yerine toplumsal çıkarları baz alan; açık, şeffaf, ilkeli bir anlayışla hareket ederek, bu kentte yaşayan bir milyon altı yüz bin insanın yararına hizmet edecek güç birliği örme çabası içindeyiz.
HDP Hatay İl Örgütü olarak, yukarda belirttiğimiz kriterler dahilinde hareket edeceğimizi bir görev olarak ad ederiz. Ancak geldiğimiz aşama itibariyle, yapılan tüm görüşmelerden henüz bir sonucun çıkmadığını kamuoyu ile paylaşırız.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER