Perşembe, Eylül 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaToplumsal Hizmet Merkezi açıldı

Toplumsal Hizmet Merkezi açıldı

Türk Kızılay ve Kore Kızılhaçı ortaklığında kurulan Hatay Toplumsal Hizmet Merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak, AK Parti Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Abdulkadir Özel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ve beraberlerinde heyetle birlikte Antakya’da bulunan Kızılay Konteyner Kentini ziyaret ederek çeşitli sportif ve eğitici faaliyetlere katılan gençlerle bir araya geldiler.

Ziyaretin ardından Bakan Osman Aşkın Bak, Vali Masatlı ve beraberlerindeki heyetle birlikte Türk Kızılay ile Kore Kızılhaç’ı arasındaki güçlü iş birliğinin bir simgesi olarak faaliyet yürütecek olan ve ilimizdeki koşulları iyileştirmek amacıyla hizmete alınacak Toplumsal Hizmet Merkezi’nin Açılış Töreni’ne katıldılar.

Bakan Aşkın Bak, açılışta yaptığı konuşmada; “Bugün güzel bir açılış için bir aradayız. Toplumsal hizmet merkezleri Kızılay operasyonunda aslında iyileştirme faaliyetlerinin bel kemiğini oluşturan yapılar. Bu yapılar, kim neye ihtiyaç duyarsa, çünkü hangi mükemmel sistemi kurarsanız kurun o sistemden faydalanamayan, geride kalabilen ya da ne şekilde sistemin içine gireceğini bilemeyen vatandaşlarımız olacaktır. Toplumsal hizmet merkezleri kim neye ihtiyaç duyarsa ilk başvuru merkezi olarak konumlandırılabilecek şekilde opere edilecek. Toplumsal hizmet merkezlerinde bir taraftan psikososyal destek verilmeye devam edilecek. ‘Tünelin ucunda ışık göründü’ demiyorum ben, artık tünelin ucuna yaklaştık. Hep beraber inşallah çok daha güçlü bir şekilde Hatay’ımızı daha güzel inşa ederek buradan çıkacağız. Başımızda devletimiz var, arkamızda milletimiz var, dostlarımız var dünyanın dört bir yanından çok şükür.” dedi.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı da yaptığı konuşmada; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın depremin ilk anından itibaren dünyanın en büyük iyileştirme operasyonuna başkanlık ettiğini ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra dünyanın her tarafından dost ülkelerin yardımını gördüklerini belirtti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER