Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunTOSYALI ÇARŞI KONTEYNER İŞYERİ TALEP BAŞVURU İLANI

TOSYALI ÇARŞI KONTEYNER İŞYERİ TALEP BAŞVURU İLANI

DUYURU

  • 06.02.2023 tarihinde meydana gelen depremler nedeniyle ilçemizde faaliyet gösteren ve Hasar Tespit Komisyonunca Yıkık, Acil Yıkılacak ve Ağır Hasarlı  olarak değerlendirilen işyerlerimiz için İskenderun Kaymakamlığı koordinesinde, İskenderun Güvercinli Park içerisinde Tosyalı Çarşı Konteyner İş Yerleri depremzede esnafa tahsis edilecektir.
  • Başvurular, 17.10.2023 Salı günü itibariyle başlayacak olup 19.10.2023 Perşembe günü saat 17:00 mesai bitimiyle son bulacaktır.
  • Yapılacak başvuruların talep sahibi esnaf veya tacir tarafından (varsa noter tasdikli vekâletname ile vekili tarafından) Kaymakamlığımıza şahsen yapılması gerekmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI:

  1. 6 Şubat 2023 Depremi öncesinde, İskenderun ilçesinde Şehit Pamir Caddesi, Raif Paşa Caddesi ve Ulucami Caddeleri sınırlarında faal bir işyeri çalıştırmak.(Konteyner işyerine yakınlık durumu öncelikli değerlendirilecektir.)
  2. Deprem öncesinde, İskenderun Ticaret ve Sanayi veya Esnaf ve Sanatkârlar Odası gibi mesleki odalardan birine kayıtlı olmak ve fiilen çalışır durumda olmak.
  3. Vergi mükellefi olmak.
  4. İş yeri hasar durumu; YIKILMIŞ, ACİL YIKILACAK ve AĞIR HASARLI Tahsis tarihinden itibaren en geç 10 gün içinde, mesleği icra etmeye yönelik mal, malzeme ve ekipmanı yerleştirerek tahsis edilecek işyerini derhal faaliyete geçirebilir durumda olmak.
  5. Su tesisatı gerektirmeyen bir iş kolunda çalışıyor olmak
  6. İşyerinin başka bir şubesinin olmaması.

* Başvuruda ibraz edilecek belgelerin güncel olması gerekmektedir.

  • Kaymakamlığımıza şahsen müracaat esnasında başvuru formu doldurulacak olup, yukarıda 2 . 3. ve 4. maddeleri tevsik edici belgeler teslim edilecektir.
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopsi, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatıOda Kayıt BelgesiVergi Levhası, Hasar Tespit Raporu (Bina Askı Kodunu İçeren); Tüzel Kişiler için bu evraka ek olarak imza sirküleri ve ticaret sicil gazetesi tevsik edici belgeler arasındadır.
  • Başvuru Formunda bulunan bilgileri eksik veya yanlış beyan ederek başvuru şartlarını genel ve özelde taşımayan esnaf ve tacirler re’sen elenecektir.
  • Vekâleten başvurulması halinde noter tasdikli vekâletname diğer dokümanla birlikte ibraz edilecektir.
  • Her esnaf veya tacire sadece 1 adet Prefabrik İşyeri tahsis edilecektir.
  • Hak sahipliği, Kura ile belirlenecektir.
  • Kura çekiliş yeri ve zamanı, başvurusu geçerli olanlara bilahare duyurulacaktır.

 

Önemli Bilgi: İş yeri olarak kullanılacak olan 16 adet Konteynerde su bağlantısı bulunmamaktadır.

İlgililere duyurulur.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER