Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelTosyalı, gençlerle ile bir araya geldi...

Tosyalı, gençlerle ile bir araya geldi…


Teknoversite günleri etkinlikleri çerçevesinde İSTE’li öğrencilerle buluşan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başbakanı Fuat Tosyalı hayat ve iş tecrübesini paylaşarak “Bizler iş dünyasında birer oyuncuyuz” dedi.

İskenderunlu işadamı Fuat Tosyalı yeni nesil gençler için sabırsız, sadakatsiz denildiğini, gençlerin işe başladıkları zaman kısa bir zaman sonra ya yönetici ya da çok para kazanmak hevesinde oldukları yönünde bir ön yargının hakim olduğuna vurgu yaparak “Doğrusunu söylemek gerekirse bunlara katılmıyorum. Size baktığımda; sizlerle çalışırken ki, benim şirketimin 10 binden fazla, şu an dünya ölçeğinde çalışanı var ve çok büyük çoğunluğu genç jenerasyondan oluşuyor. Bu doğru olsaydı, ben böyle bir grupta çalışmazdım. Neticede bunlar söyleniyor, konuşuluyor ama ben bunun hiçbirine katılmıyorum” diye konuştu.

Bu fani dünyada yapabildikleri, başarabildiklerini kısacası maddi manevi tüm mirasını yeni nesile bırakacağını belirten Fuat Tosyalı gençlere olan inancının altını çizdi. Kendi hayatında da örnekler veren işadamı Fuat Tosyalı 6 yaşındayken 9 metrelik bir dükkanda 3 kardeş bir babanın ayakta dursa sığamayacağı ortamda çalıştıklarını belirterek şunları anlattı: “Biz orada İskenderun gibi 40 derece sıcaklıktaki iklime sahip kentte sobacılık mesleğiyle uğraşıyoruz. Bütün sezonumuz sadece, on beş yirmi gün, bir ay. Bir sene çalışacaksınız, sadece 15- 20 gün hava eserse, insanlar soba kuracaklarsa ve bütün memleket sadece o 15-20 günün başlarında gelir, alacağını alacak, o an hazırsanız hazırsınız, yoksa bir yılı kaçırırsınız! Benim 50 yıllık iş hayatımda başladığım yer ile bugün arasında hiç fark yok. Türkiye 50 yıl evvel bu dünyadan geri değil. Biz elli yıl evvel elle işçilik üretim yaparken, bugün artık nesnelerin interneti ile yapıyoruz robotlarla hep çalışıyoruz…”

Geçmişteki iş şartlarının zorluklarını da hatırlatan Fuat Tosyalı “O tarihlerde Bir bobin sacı temin etmek için 2 sene sıra beklerdik. Tahsis açardık, Maden İşçi Esnaf Derneğine tahsis veriyorduk, Ereğli Demir Çelik fabrikası da o tahsisi değerlendirir, sıraya koyardı. İskenderun’da bir imalatçı esnaf olarak bizlere 2 senede sadece bir bobin sac düşerdi. Bugün her 1 dakikada bir bobin üretiyoruz. 7 gün 24 Saat aralıksız üretim yapıyoruz. Bu yetmiyor Allah’a çok şükür dünyada farklı yerlerde çaplı üretim yapıyoruz, yeni girişimlerimizle de her 1 dakikada onlarca üreteceğiz” şeklinde konuştu.

Öğrencilerden gelen soruyu yanıtlayan Fuat Tosyalı “Bu memleketin çocukları, Tosyalı Ailesi olarak her daim yatırımlarımız yurt içine olacak. Bizler iş dünyasında birer oyuncuyuz. Hakem ne derse o olur, onun kuralları onun kanunları geçerlidir. Hükümetimiz zaman zaman kurallarını değiştirir. Biz yine de hükümet ne derse o olur” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER