Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelTSM’den Yaşlılar Gününde Sağlık Taraması…

TSM’den Yaşlılar Gününde Sağlık Taraması…

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısı ile İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi tarafından İskenderun Belediyesi 4 Nolu Sosyal tesisinin önünde yaşlılara ve her yaştan insana sağlık taramaları gerçekleştirildi.

Bir gün her insanın yaşlanacağını dile getiren İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Volkan Yeter, “Bildiğiniz gibi 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü. Bizler de Toplum Sağlığı Merkezi ekibi bu günün anlam ve önemine binayen İskenderun Belediyesi 4 Nolu Sosyal Tesisinde yaşlılarımıza yönelik açtığımız stantta onlara yönelik tansiyon ve şeker ölçümleri yaparak, her şekilde bulundukları yaşta daha sağlıklı nasıl yaşabilirler diye onları bilinçlendiriyoruz” dedi.

Olaya hastalık açısından bakıldığında, yaşlılar için öncelikli sırada şeker ve tansiyon bulunduğuna işaret eden TSM Müdürü Dr. Yeter “Bayanlarımız için de meme kanseri ve mamografi ve beyler için prostat hastalıkları başta gelmektedir. Biz de her yaştan insanımızı bu hastalıklar konusunda bilinçlendiriyoruz ” diye konuştu.

Sosyal tesiste stant açan İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi sağlık ekibi başta yaşlılar olmak üzere vatandaşların şeker ve tansiyon ölçümlerini yaptılar. Bu uygulamaya vatandaşlar da ilgi gösterdi, aralarında uzun süredir tansiyon ve şeker ölçümü yaptırmamışlar, tansiyon ve şeker durumunu öğrendiler.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER