Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiTüm Öğretmenler Birliği Sendikası: "Mülakat Torpildir, Kaldırılsın!"

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası: “Mülakat Torpildir, Kaldırılsın!”

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası Merkez Yürütme Kurulu Başkanı Deniz Ezer, öğretmen atamalarında mülakatın torpil olduğunu öne sürdü.

Merkez Yürütme Kurulu adına yaptığı basın açıklamasında, öğretmen atamalarında torpil değil, liyakatın esas alınmasını isteyen başkan Deniz Ezer şu ifadelerde bulundu:

“Bin bir zorlukla, emekle yıllarını öğretmen olabilmek için harcamış öğretmenlerimizin umutlarıyla oynamak kabul edilemez. ’’Mülakat’’ torpildir kabul edilemez. Maalesef AKP iktidarı ile birlikte kamu alanında  istihdam politikası “mülakat” yöntemiyle bir torpil şemsiyesi altında yapılmaya başlandı.İktidar yıllardır liyakat yerine siyasi referanslar üzerinden yani particilik,yandaşlık ilişkilerine göre alım yapmaktadır.Kamu istihdamı Yoksul halk çocuklarına,halk diliyle konuşacak olursak dayısı olmayana kapatılmış durumdadır.Sözlü sınav denilen Mülakat AKP iktidarının kendilerine yakın olmayanları elemede kullandığı ve aynı zamanda siyasi  kadrolaşmayı sağladığı bir araç haline gelmiş durumdadır.Vicdanları yaralayan bu uygulama birçok mağduriyetler yarattığı gibi ataması yapılmayan onlarca öğretmenin intihar etmesininde bir sebebidir.

Mülakat’ın ilk defa uygulanmasından bu yana oluşan mağduriyetleri görmezlikten gelen iktidar dünya görüşüne yakın olmayanları taraflı ve kasıtlı değerlendirmeler sonucunda elemektedir. Yazılı sınavdan yüksek puan alanları sözlü sınavda az puan verip 60’ın altında tutarak haksız hukuksuz bir biçimde eleyerek insanların gelecekleriyle oynamaktadır. Hepimiz bir gerçeği biliyoruz sözlü sınavlar/mülakatlar nesnel değildir. Bu sınavların sonucunu belirleyen özellikler, sınavı uygulayanların siyasal  tutumları ve buna bağlı olarak oluşan öznel yargıları cemaat, vakıf referanslarıdır.Siyasi iktidar içerik bakımından yargısal denetimi olmayan mülakatta ısrar ederek kamu vicdanını da önemsemediğini göstermektedir.

Milli Eğitim Bakanlığına gelen her bakanın bu uygulamayı devam ettirmesi kamuoyunda paylaşılan haksızlıkları görmezlikten gelmeleri bakanlığa karşı güvensizliği de beraber getirmektedir. Yapılan her ankette Öğretmen adaylarının %80’den fazlasının Mülakat kaldırılmalıdır demesine kayıtsız kalmak torpil’e göz yummaktır. Bakanlık;  her atama döneminde tartışılan  ve sınavın şaibeli olduğu yönünde kamuoyunda geniş bir yargının oluşmasına sebep olan Mülakat’ta ısrarcı olmak yerine Ataması yapılmayan öğretmenlerin sesi olmalıdır . Buradan Bakanlığa da çağrımız ;bu son atama sürecinde  mülakatlarda yüksek puan almasına rağmen düşük sözlü not verilerek elenenlerin sesini duymasıdır.

TÖB SEN olarak ataması yapılmayan öğretmenlerimizin yanında olduğumuzu ve haklarını aramaları konusunda her türlü desteği vereceğimizi belirtiriz.

Mülakat, torpildir! Bir an önce kaldırılsın.” ifadeleri kullanıldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER