Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelTurizm Çalıştayı gercekleşti

Turizm Çalıştayı gercekleşti

 

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) işbirliğiyle “Hatay Turizm Çalıştayı” düzenlendi.

Hatay Valisi Ercan Topaca, Antakya’da bir otelde gerçekleştirilen çalıştayda, insanoğlunun var olduğu andan itibaren turizm konusunun her zaman gündeme geldiğini belirtti.

Topaca, bugün de daha farklı bir boyutta, geniş ve kapsamlı bir şekilde turizm faaliyetlerinin devam ettiğini kaydetti.

Ülke olarak dünya turizminde iyi bir noktada bulunduklarını ifade eden Topaca, şöyle konuştu:

“Altyapısı, tanıtımı, hizmet sunumu, tarihi ve doğal zenginlikleriyle inanılmaz bir turizm ülkesiyiz. Ancak bu kadar tarihi ve kültürel zenginliklere rağmen istenilen yerde değiliz. Türkiye’nin 2023 hedefi 50 milyon turist ve 50 milyar dolar gelir elde etmek olarak görülüyor. Biz, potansiyelimizi tam olarak harekete geçirdiğimizde bu rakamların çok daha yukarılara çıkabileceğinden hiç şüphemiz yok. Hatay olarak turizm için olmazsa olmaz öncelikle yapılması gereken altyapıdır. Bunun da doğrudan muhatabı önemli oranda belediyelerimizdir. Turizm konusunda kurumların birlikte çalışma ve işbirliği yapma zorunluluğu var.”

Topaca, kentte tarihi dokunun korunmasına, kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık verilmesi ve turizm danışma ofisleri oluşturulması gerektiğini kaydetti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör de Türkiye’nin turizm sektörünün gayrisafi yurt içi hasılaya yüzde 5,5’lik katkı sağladığını ve geçen yıl bu gelirin 31,5 milyar dolar olduğunu belirtti.

Hatay’ın 2023 Turizm Stratejisi’ne göre ‘İnanç Koridoru’ kapsamına alındığını ifade eden Işıkgör, şunları aktardı:

“2023 turizm vizyonumuz gelişmiş turizm, nitelikli fiziki altyapı, eğitimli iş gücü, hedef ülkelere yönelik ürün ve hizmet farklılaştırmasını gerçekleştirmiş ve Türkiye’nin büyük turizm merkezi olmayı başarmış bir il hedefliyoruz. Hatay’ın turizm değerlerine baktığımızda kültür, gastronomi, sağlık ve inanç turizminin ön planda olduğunu görmekteyiz. Hatay zengin bir kültürel mirasa sahiptir. Rakip illere göre yurt dışında daha çok tanınmaktadır. Kentin mevcut turizm talebi ülke değerlerinin çok altındadır. Şu anda turizm talebinin yerli turistlerden oluştuğu gözlenmektedir.”

Çalıştayda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çincin de konuşma yaptı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER