Pazartesi, Eylül 23, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"TÜRK METAL, TÜRKİYE İŞÇİ SINIFININ EN GÜVENİLİR LİMANIDIR."

“TÜRK METAL, TÜRKİYE İŞÇİ SINIFININ EN GÜVENİLİR LİMANIDIR.”

Türk metal sendikası skenderun 1 Nolu Şubemizin 3. Olağan Genel Kurul İskenderun’da yapıldı. Genel Kurul, sendika Genel Mali Sekreteri Uysal Altundağ’ın gerçekleştirdiği açılış konuşması ile başladı.
“Ekmek paramızı kazanırken ölmek istemiyoruz.”

Genel Mali Sekreterimiz Altundağ, ülkemizde sıkça meydana gelen iş kazalarına değinerek konuşmasına şu şekilde devam etti: “Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü Zonguldak maden ocağında yaşanan patlama neticesinde, hayatlarını kaybeden maden işçilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Yeri gelmişken, artık kimi yerde ihmal edilen tedbirler sonucunda iş cinayetine dönüşen bu iş kazaları ile ilgili sizlerle düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Ekim 2018 ayı itibariyle iş kazalarında yaşamını yitiren işçi sayısı tam 177 kişi. 177 emekçinin 161’i ücretli işçilerden oluşurken, 16 kişi ise esnaf ve çiftçi. Daha da acısı hayatını kaybedenlerden 2’si 14 yaş altı çocuk işçi. İlk 10 ayda ise 1640 emekçi çeşitli iş kazalarında hayatlarını kaybettiler. Allah aşkına hangi savaştayız ki bu kadar insanımızı toprağa veriyoruz? Yeryüzünde hiçbir savaş yoktur ki 10 ayda 1640 insan hayatını kaybetmiş olsun. Buradan İskenderun’dan bu acı konuyla alakalı tüm ilgililere sesleniyorum. Geliniz hep birlikte ülke olarak bu kanayan yaramızı nasıl saracağız çözüm arayalım. Artık dünyanın en güçlü ülkelerinden biriysek bu tablo, ne bu ülkeye ne de bu ülkenin insanlarına maalesef yakışmıyor. Bizler bu ülke için, ekmeğimiz için, ailemiz için, çocuklarımızın geleceği için helalinden çalışan, onurumuz ile rızkını kazanan işçileriz. Ekmek paramızı kazanırken ölmek istemiyoruz.”

.

Genel Kurulunda Divan Başkanlığına Genel Başkan Yardımcımız Mesut Gezer seçilirken, Divan Başkan Vekilliğini Aksaray 1 Nolu Şube Başkanımız Muhterem Taşdemir yürüttü.

İskenderun İş-Kur Müdürü Mehmet Yüksel, Ankara 3 Nolu Şube Başkanı Nihat Zengin, Ankara Şube Başkanı İbrahim Biçer, TÜRK-İŞ’e bağlı sendikaların şube yöneticilerinin yer aldığı genel kurula çok sayıda davetli ve üyemizde katıldı.

Tek aday listesinin olduğu genel kurulda Şube Başkanlığına Çakır Varan, Şube Sekreterliğine Ali Mercimek, Şube Mali Sekreterliğine Murat Tankut Cevrioğlu, Şube Teşkilatlandırma Sekreterliğine Seyfullah Şahan ve Şube Eğitim Sekreterliğine Musa Kılıçaslan aday oldular.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER