Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelTürk Sağlık Sen’den sağlıkta şiddete kınama

Türk Sağlık Sen’den sağlıkta şiddete kınama

Türk Sağlık-Sen Hatay İl Başkanı Hayrettin Şahin, İstanbul’da görevi başında öldürülen Prof. Dr. Fikret Hacıosman’a yönelik saldırıyı nefretle kınadıklarını bildirdi. Türk Sağlık Sen İl Temsilcisi Hayri Şahin’in kınama mesajı özetle şöyle:
“Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet, sadece televizyonlarda verildiği zaman saldırganların tutuklandığı tuhaf bir adalet anlayışı hakim olmasaydı, bugün başka şeyleri konuşuyor olabilirdik. Fakat bunların hiçbiri olmadı. Bugün bir doktorumuzu daha bir cinayete kurban verdik. İlk olmadı ne yazık ki! Böyle devam ederse, son da olmayacak. Bu vahşet düzeni, gerekli önlemler ve ağır yaptırımlar olmaz ise sürüp gidecek. Çözüm için geç kalınmıştır. Bu doğrudur. Fakat yanlışın neresinden olursa olsun dönmeyi bilmek de bir erdemdir. Yeni dönem diyoruz, ama sürekli eski sorunlarla boğuşuyoruz. Artık bir şeyler yapılsın. İyi dilekler, temenniler bir kenara bırakılsın.
Çalışana sevgi içeren cümleler kurmak yerine, onların sorunlarını çözen adımlar atılsın. Gelin, şiddeti el birliği ile çözelim, en aza indirelim. Biz buna hazırız. Bakanlık, STK’lar ve diğer tüm paydaşlar bir araya gelelim, Ne yapabiliriz kısmını tartışalım, karara bağlayalım. Çünkü sağlık çalışanları, sadece güvenli çalışmak ve akşam olunca sağ salim ailesine kavuşmak istiyor. Hastanelerin savaş meydanlarını andırdığı, çalışanın her saniye şiddete uğrama endişesi ile yaşadığı bir ortam olarak kalmasını istemiyor. Şifa veren eller, kendi hayatlarından her gün endişe duymaktan yoruldular. Bunun düzeltilmesini istiyorlar. Biz de onların sesi oluyor ve ‘bu çağrıya kulak verin’ diyoruz. Bir kez daha, bugün hayatını kaybeden doktorumuzu rahmetle anıyor, ailesine sabır, sağlık camiamıza baş sağlığı diliyoruz.” –

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER