Pazartesi, Ekim 7, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelÜçlü kavşağı yaz başına kadar bitirmek istiyoruz”

Üçlü kavşağı yaz başına kadar bitirmek istiyoruz”


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun’un %30’luk trafik yoğunluğunu alması planlanan üçlü kavşak projesinin kış şartlarına göre iyi ilerlediğini söyledi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun’un %30’luk trafik yoğunluğunu alması planlanan üçlü kavşak projesinin kış şartlarına göre iyi ilerlediğini söyledi.

Pac Meydanından başlayarak bin 700 metrelik üçlü kavşak çalışmasının çeşitli aksaklıklara rağmen, yapılan revizyonlarla birlikte beklenenin üzerinde ilerleme kaydettiğini vurgulayan HBB Başkanı Lütfü Savaş “Pacda şu anda üç makine, ilerleyen günlerde de bu sayı dörde çıkartılarak çalışmalarını sürdürüyor. Bilindiği üzere sol taraftaki yan yolları trafiğe açtık çalışıyor. Asfalt işini ayarladığımızda, on gün içinde yan yollardaki işlerin de bitirme ve orayı da çalışır duruma getirme şansımız var” dedi.

PROJEDE REVİZYON YAPTIK

Kazıkların çakılma işlerinin de %97-98’inin bitirilmiş durumda olduğunu belirten Başkan Savaş “Şu anda %2-3 seviyesinde kalan kazıklar da Ocak ayının 10-12’sine kadar inşallah bitecek. Burada sonradan revize ettiğimiz projede iki defa daha zemin etüdü yaptık. İki üniversite ve şirketten de, geri dönüşler aldık, görüş sorduk onun doğrultusunda planımızda biraz revizyon yaptık. İstedik ki yer altı hareketlerinde, depremlerde bu yapmış olduğumuz iki kavşağı birleştiren çok önemli tesis zarar görmesin, bu nedenle de ince eleyip sıkı dokuduk ve sağlam bir yapıyla burayı bitirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

YAZ BAŞINDA BİTİRMEK İSTİYORUZ

Şu anda beton dökme çalışmaların son hızıyla devam ettiğini de sözlerine ekleyen Başkan Savaş “24 saat üç makinemiz burada çalışıyor, bunu da dörde çıkartıyoruz. Dört ay içerisinde de bu betonlama işlemi, kavşak çalışmalarını hızlı bir şekilde bitirmek istiyoruz. Şu bir gerçek ki, yaz başına kadar bunu bitirebilirsek, İskenderun’umuz çok önemli bir (bin 700 Metrelik) üç kavşağı birleştiren çok güzel bir tesise dönüşecek. İskenderun trafikte en az %30 daha rahatlamış olacak” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER