Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"ÜLKEMİZDE İNSAN HAKLARI VE MAHPUSLAR”

“ÜLKEMİZDE İNSAN HAKLARI VE MAHPUSLAR”

Samandağ’da Evvel Temmuz Festivali kapsamında Kerem Nalbant Moderatörlüğünde “ Ülkemizde İnsan Hakları ve Mahpuslar” konulu Panel düzenlendi.

Panele, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce ve İHD eski Genel Başkanı Akın Birdal konuşmacı olarak katıldılar.

Palmira Park Cafe’de gerçekleşen Panele, Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, CHP İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, CHP Samandağ İlçe eski başkanı İbrahim Aydoğan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Panelistlerin konuşmalarının ardından Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz söz alarak panelistlere ve katılım sağlayan vatandaşlara teşekkür etti.

Başkan Eryılmaz yaptığı konuşmada; “ Beraber görev yaptığımız, değerli milletvekilimiz, ayrıca genel başkan yardımcımız sayın Sezgin Tanrıkulu’nu ve gerçekten hayatı insan hakları mücadelesi anlamında çok ağır bedeller ödeyen büyük bir mücadele adamı olarak tanıdığımız Akın hocamızı ilçemiz Samandağımızda ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum, onlara hoş geldiniz diyorum. Aynı zamanda bu paneli düzenleyen dernek yöneticisi arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonlara da ihtiyacımız olduğunu ifade etmek istiyorum. Konuşmacı arkadaşlarımızın da altını çizerek ifade ettikleri gibi Türkiye’de bir Demokrasi, bir insan hakları sorunu olduğunu çok iyi biliyoruz. Demokrasi mücadelesi, insan hakları mücadelesi uzun soluklu yapılması gereken bir mücadele. Umutsuzluğa kapılmamak lazım. Daha öncede siyasi tarihimizde gerek Türkiye’de gerek dünyada baskıcı rejimleri yaşadık, biliyoruz, okuduk. Dolayısıyla bunlar da tarihin karanlık sayfalarında yerini aldılar. Türkiye’de de bugün bu anlamda bu sıkıntıyı beraber yaşıyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte bu kabusun sona ereceğini ve Türkiye’de hepimizin özlemini duyduğu demokrasinin ve özgürlüklerin olduğu bir ülkeye de kavuşabileceğimize yürekten inanıyorum. Bu umudumuzu hiçbir zaman yitirmedik, yitirmeyeceğiz. Bu mücadeleye herkesin katkı sunması gerekiyor. Özellikle bu anlamda kendini yetiştirmiş, kendini bu işe adamış olan siyasetçilerimize, insan hakları savunucularımıza dört elle sarılmamız gerekiyor. Konuşmacı arkadaşlarımıza ilçemize hoş geldiniz diyor teşekkürlerimi sunuyorum.” İfadelerine yer verdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER