Perşembe, Kasım 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelÜniversitenin Hatay’a Açılan Kapısı

Üniversitenin Hatay’a Açılan Kapısı

Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi Yaşam Boyu Öğrenim Anlayışıyla Kurslarına Devam Ediyor
Mustafa Kemal Üniversitesi’nin şehirle bütünleşmesinde köprü vazifesi gören ve kamu kurum ve kuruluşlarla yapmış olduğu işbirlikleri neticesinde kursiyerlere birçok alanda kendilerini geliştirme fırsatı sunan Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi, yeni hedeflerle hizmet ağını genişletiyor.

Çok aktif bir birim olan Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi, düzenlemiş olduğu kurslarla öğrenci ve personelin yanı sıra Hatay halkının da ihtiyaçlarına cevap vermeye gayret ediyor. Bu doğrultuda düzenli olarak şehrin kültürel, sosyal ve ekonomik özelliklerini baz alarak Mustafa Kemal Üniversitesi internet sitesinde çeşitli meslek dallarında ilan veren merkez, verilen kurslarda yüzde yüze yakın bir doluluk oranına ulaşıyor.
Verilen eğitimlerde kursiyerlerin temel düzeyde ve kendilerini ifade edebilecek şekilde donanıma kavuştuklarını belirten Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ömer Eren, MKÜ basın bürosuna açıklamalarda bulundu. Merkezlerinin Üniversite için önemli bir değer ifade ettiğini söyleyen Eren, merkezlerinin hayat boyu öğrenim anlayışıyla ve üniversitenin lisans ve lisansüstü programları dışında kalan eğitim ve sertifika programlarının düzenlenmesi amacıyla 2009 yılında kurulduğunu aktardı.
Merkezlerinin kuruluşundan bugüne Mustafa Kemal Üniversitesi’nin dışa açılan yüzü olarak kamu ve özel sektör ile işbirliği içinde eğitimler ve kurslar olmak üzere çeşitli alanlarda 100’e yakın sertifika programları düzenlediğini kaydeden Eren, “Bugün de, üniversitemizin tüm akademik birimlerinin ve yetkin öğretim elemanlarının katkıları ile yabancı dillerden (İngilizce, Çince, Korece, Arapça, Rusça ve Osmanlıca), müzik enstrümanına (ney, gitar ve bağlama), deney hayvanları kullanımına, suni tohumlamaya, iş güvenliği uzmanlığına, yoğun bakım hemşireliğine ve bunların dışında da çeşitli alanlarda zaman zaman disiplinlerarası olmak suretiyle sertifika programları düzenlemektedir.” dedi.
Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Türkiye Üniversiteleri Sürekli Eğitim Merkezleri (TÜSEM) konseyi üyesi olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Ömer Eren, özellikle MEB’e bağlı okullarla yaptıkları projelere değindiği açıklamalarında şu bilgileri verdi:
“MEB’e bağlı okullarla ortak projeler yürütülmekteyiz. Bunlar;
– Yıldız-Selahattin Mıstıkoğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile 2013-2014 arası ortak yürüttüğümüz “Çeşitliliğimiz Zenginlimiz” projesi
Web: http://cesitliligimizzenginligimiz.com/index.php
– Hatay Erol Bilecik Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi ile 2014-2015 arası ortak yürüttüğümüz “Özel Sektör Desteğiyle Eğitim Modüllerinin Güncellenmesi, Öğrencilerin Önerisiyle Mesleki ve Teknik Eğitimin Çekici Hale Getirilmesi” projesi
Web: http://www.modgep.com/index.php?sayfa=prj
Önümüzdeki dönem ise Hatay Erol Bilecik Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi ile “Kızlar İçin Meslek Lisesi, Anne-Babalar İçin Kariyer Meselesi” projesini birlikte ortak olarak yürüteceğiz.”
Kurumlarla yaptıkları işbirliklerinden de söz eden Eren, “KOSGEB, Hatay Halk Eğitim Merkezi, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve LİDEKOM ile protokol hazırlıklarımız bulunmaktadır.” diye konuştu.
Yine önümüzdeki dönemde ilk defa açmayı düşündükleri kurslardan da bahseden Yrd. Doç. Dr. Ömer Eren, bu kapsamda ‘Zeytinyağı tadım kursu’, ‘Temiz hijyen kursu’, ‘Solidworks ile 3 boyutlu print etme kursu’, ‘Temel ilk yardım eğitimi kursu’, ‘KPSS kursu’ ve ‘YDS kursu’ gibi geniş bir yelpazede sosyal sorumluluk ilkesi doğrultusunda hizmet ağlarını genişletmek istediklerini kaydetti.
Çok önemli kursları da vermeye başlayacaklarını vurgulayan Eren, bakanlıktan aldıkları onayla birlikte ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi’nin yanı sıra yoğun bakımda çalışan hemşirelere yönelik ‘Yoğun bakım hemşireliği’ kursu düzenleyeceklerinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
Kurs sürelerinden de söz eden Yrd. Doç. Dr. Ömer Eren, en az 20 en fazla 80 saatlik kurslar düzenlediklerini ve gerektiğinde alanında uzman kişilerden destek aldıklarını söyledi.
İki hafta önce Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi’nin yaptığı işbirliği neticesinde Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk’e iade-i ziyarette bulunduklarını ve Rektörlük adına plaket takdim ettiklerini kaydeden Eren, bu işbirliklerinin artarak devam edeceğinin altını çizdi. Bugüne kadarki yapılan çalışmaları kapsayan tanıtım kitapçığı çıkaracaklarının notunu da düşen Eren, kitapçığı en kısa sürede hazırlayacaklarını ifade etti.
Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi’nde, Yrd. Doç. Dr. Ömer Eren’le birlikte 2 müdür yardımcısı ve 2 idari personel görev yapıyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER