Salı, Ekim 8, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunUzmandan Aday Adaylarına sorular

Uzmandan Aday Adaylarına sorular

 

İskenderun Teknik Üniversitesi öğretim görevlisi ve rektör Danışmanı Sıtkı Alper Özdemir sosyal medya hesabından bir paylaşım  yaparak belediye başkan adaylarına sorular yöneltti

Özdemir “BİZ, HATAY. Depremde yıkıldık, selde sular altında kaldık, yollarımız yetersiz, hastanelerimiz yetersiz, okullarımız eski, kamu binalarımız hasarlı ya da yıkık, tarım var, sanayi var ancak HATAY’da HAYAT YOK.

Tüm siyasi teamüllerden ve klişelerden uzak, somutları duymayı, özlemle sesimizin duyulması dileğiyle.”  dedikten sonra Aday adaylarına sorular yöneltti

İşte Özdemir’in paylaşımı

Bilimsel platformda anlatmaya çalıştım, ilgi çekmedi.
O halde dümdüz konuşayım.
Hataylılar güzel insanlar, biz güzel insanlarız ve en iyi şehirlerde yaşamayı hak ediyoruz, heleki 6 Şubat acılarından sonra…
15 ilçe ve 1 büyükşehir belediyesi olmak üzere tüm başkan aday adaylarına, ben bu işe talibim diyen tüm başkan olmayı isteyenlere sırasıyla soruyorum;
1.Depremlerden sonra ilçeniz özelinde, il genelinde ve bölge fay hatlarının son durumunu öğrendiniz mi?
2.Zeminde sıvılaşma kaynaklı büyük yıkımı yaşadık,ilçeniz ve il özelinde zemin yapısıyla ilgili araştırma yaptınız mı?
3.Büyük depremde (6 Şubat) yıkılan yapıların yıkılma nedenlerini biliyor musunuz?
4.İmar planlarımızdaki sıkıntıları tek tek yazabiliyor musunuz?
5.Şehir içinden geçen sulama kanalı, feyezan kanalı, ırmak ve nehir yataklarındaki yapılaşmadan, taşkın riskinden haberiniz var mı?
6.Belediyelerimizin yetkisinde olan, imar plan revizyonlarında neler yapılması gerektiğinin teknik analizini, yapı max yükseklileri yani dikey mimariyi yatay mimariye çevirecek imar plan çözümleriniz hazır mı?
7.Artan nüfus ve artan araç sayısına karşın ulaşım ile ilgili analizlerinizi yapıp, güzergah planlamalarınızı hazırladınız mı?
8.Körfez bölgesi ve Ova bölgesi olarak hafif raylı (tramvay) ulaşım sistemini ilçe içi ve ilçeler arası ulaşımda hayata geçirmeyi düşünüyor musunuz?
9.Körfez bölgesindeki hava kalite (kirliliği) resmi rakamlarına göre yaşam sürelerimizin kısaldığının farkında mısınız, bu konuda bir çözümünüz var mı?
10.Konut ihtiyacının bu kadar acil şekilde çözülmesi gerektiği bir durumda, talip olduğunuz belediyeler adına çözüm modelleriniz var mı?
11.“Ortak akıl, birlikte yönetim, ben değil biz, memleket sevdası” klişe sloganlarınızı seçime yönelik yöntem olarak mı kullanacaksınız, yoksa içini dolduracak yönetim ve planlama ekipleriniz, sistemleriniz var mı?
12.Talip olduğunuz belediyenin 5 yıllık toplam yaklaşık gelirini, personel ödemeleriniz düşüldükten sonra kalan rakamları ve bu rakamlarla neleri başarabileceğinizin programını yaptınız mı?

13.”Hükümetin gücü, muhalefetin gücü, Konya Belediyesinin gücü, İstanbul Belediyesinin gücü ile” gibi sonucunun hiçbir zaman Hatay’a yansımadığını bildiğimiz sözleri bırakıp, kendi gücünüzle vaatlerinizi yerine getireceğinizi temin eder misiniz?”

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER