Çarşamba, Eylül 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaReyhanlıVali Masatlı Reyhanlı'da incelemeler yaptı

Vali Masatlı Reyhanlı’da incelemeler yaptı

Hatay Valisi Mustafa Masatlı Reyhanlı ilçesinde bulunan ve bir çok diziye ev sahipliği yapmış olan Harran (Kavalcık) Mahallesi’ndeki tarihi Fatih Aliye Müderris Konağındaki restorasyon çalışmasını yerinde inceledi ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Reyhanlı’nın eski adıyla Kavalcık, yeni adıyla Harran olarak bilinen mahallesinde Fatih Aliye Müderris Konağı’ndaki restorasyon çalışmalarında sona gelindiği belirtildi.

Reyhanlı Kaymakamı Yasin Öztürk, Belediye Başkanı Ahmet Salman Yumuşak ve diğer yetkililerin eşlik ettiği konaktaki ziyarette Vali Masatlı, çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı ve yerinde inceleme yaptı. Birçok dizi ve sinemaya ev sahipliği yapan tarihi konağın sinema müzesine dönüştürüleceği kaydedildi. Reyhanlı’daki tarihi Fatih Aliye Müderris Konağı, geçmişte bir çok diziye ev sahipliği yaptı. Bunlar arasında başta Kemal Sunal’ın başrollerini aldığı Kibar Feyzo, Adak, Ezo Gelin, Sultan Gelin, Asi gibi bir çok sinema ve dizilerin çekildiği mekanda restorasyon çalışmalarında sona gelindiği kaydedildi .

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER