Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberValilik, PCR zorunluğu kararı aldı

Valilik, PCR zorunluğu kararı aldı

Hatay Valiliği, 6 Eylül’den itibaren; konser, sinema, tiyatro gibi kapalı mekanlara girişler ile otobüslerle şehirler arası seyahatte, yolculardan ya aşılı olmaları ya da PCR testi istenmesiyle ilgili uygulamanın 6 Eylül’de başlatılacağını duyurdu.
Valilik kararı şöyle:


“6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren, aşı olmayan kişilerin konser, sinema ve tiyatro gibi, vatandaşlarımızın toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında, negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirilecektir.
Bu çerçevede, işletmeciler/organizatörler tarafından etkinliklere girişte, HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid¬19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacaktır. Kişi, hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise etkinliğe katılmasına müsaade edilmeyecektir.
Aşısız veya hastalığı geçirmemiş kişilerin özel araç hariç uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatler için de negatif sonuçlu PCR testi bulunmalıdır. Bu çerçevede, 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren seyahat firmalarınca, araca kabul aşamasında, HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacaktır. Kişi, hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise bu kişilerin seyahatine müsaade edilmeyecektir.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER