Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaVatan Partisi Antakya'dan Seslendi: 'Ucuz Elektrik İçin Kamulaştırma'

Vatan Partisi Antakya’dan Seslendi: ‘Ucuz Elektrik İçin Kamulaştırma’

Vatan Partisi Hatay il örgütü, İskenderun ve Samandağ ilçelerden sonra Antakya’da da ucuz elektrik için kamulaştırma mücadelesini anlatmak için basın açıklamalarını yaptı.

 Vatan Partisi, Antakya’da Künefeciler Meydanı yanında elektriğin kamulaştırılması ve halka ucuz verilmesi için basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasından sonra halka bildiri dağıtıldı. Basın açıklamasını Vatan Partisi Hatay Öncü Kadın Başkanı Serap Zehal yaptı. Serap Zehal, elektrik zamlarına gelen zamların işçinin, sanayicinin, çiftçinin ve halkın belini büktüğünü ve de üretim şevkini kırdığını belirtti. Yüksek fiyatlar halkın üretimden kopardığını ve borçlarını ödeyemediğini ifade etti. Zehal,

“Amik Ovasında üretim yapan çiftçilerimizle görüşüyoruz, çiftçilerimiz kışın üretim alanlarının su basması, yazın da kuraklıkla boğuşmaktadır. Su ihtiyacını karşılamak için çiftçimiz elektrik kullanmak zorundadır. Son gelen zamlarla birlikte üretim maliyetleri biraz daha artmıştır. Çiftçimizin üretim yapmasını daha da zorlaştırmıştır. Bu zamlar üreticiyi üretimden koparmaktadır. Enerji kâr amacıyla değil, toprağın ekilmesi, sanayi çarklarının çevrilmesi, çarşılarımızın şenlenmesi, halkımızın ihtiyaçlarının karşılanması ve toplumda huzurun sağlanması için ucuza verilmelidir. Bu nedenle enerji üretimi ve dağıtımı özel çıkarın insafına bırakılamaz. Elektrik dağıtımı bir an önce kamulaştırılmalı, devlet eliyle vatandaşa, üreticiye ucuz elektrik sağlanmalıdır.

Buradan hükümetimize öneriyoruz: Ucuz elektrik ve güvenlik için elektrik dağıtımını kamulaştırın. Ekonomik kurtuluş savaşı, sıkıntıları halkın sırtına yükleyerek verilemez. Enerji ve elektrik gibi güvenliğimizi ilgilendiren alanlar özel çıkar insafına bırakılamaz. Bugün yaşadığımız ekonomik sorunların temelini serbest piyasacı, özelleştirmeci, özel çıkarı halkın çıkarının önüne koyan anlayışlar oluşturuyor. Bu ekonomik sorunları ancak üretime dayanan, üretimi her şeyin önüne koyan karma ekonomiyle aşarız. En başa halkın çıkarını, kamunun toplam çıkarını yazmayan anlayışlar çökmüştür.

Buradan siyasi partilere, oda ve derneklere, sendikalara, demokratik kitle örgütlerine sesleniyoruz: Halkın ucuz elektrik talebine kulak verelim ve elektrik dağıtımının kamulaştırılması için seferber olalım. Biz Vatan Partisi olarak bugün itibariyle Hatay’da kampanya başlatıyoruz. Tüm demokratik kitle örgütlerini bu kampanyaya katılmaya çağırıyoruz. Önümüzdeki günlerde propaganda araçları, imza masaları, basın ve çeşitli etkinlikler yoluyla kampanyamızı sürdüreceğiz. Çağrımız açık: Ucuz elektrik ve güvenlik için elektrik dağıtım şirketleri kamulaştırılsın, zamlar geri çekilsin.” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER