Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberVekil Hatimoğulları'dan İdlib Değerlendirmesi

Vekil Hatimoğulları’dan İdlib Değerlendirmesi

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Suriyenin İdlib ilçesinde yaşanan gelişmelere yönelik değerlendirmede bulundu. Hatimoğulları, İdlib’de hayatını kaybeden şehitlerimizin ailelerine ve tüm Türkiye’ye başsağlığında bulundu.

Vekil Hatimoğulları’dan İdlib Değerlendirmesi

Bölgede yaşanan çatışmalı sürecin barışla, demokratik yöntemlerle ve diyalogla çözüleceğine dair yaklaşımda ısrarcı olduklarını belirten Hatimoğulları,
HDP Hatay İl Örgütünde düzenlediği basın toplantısında Parti MYK´sının ve İdlib´e sınır ili olan Hatay İl örgütünün bu sabah bir araya gelerek kriz masası oluşturduğunu bildirdi.

İktidarın Yanlış Politikalarının Sonuçlarını Genç Fidanlar Ödememeli

Milletvekilli Hatimoğulları, özellikle İdlib´de ve Suriye genelinde yıllardır devam eden iktidarın yanlış politikalarının sonuçlarını bu ülkenin yoksul halk çocuklarının, genç fidanların ödememesi gerektiğini vurguladı. Hatimoğulları, daha geç kalmadan barış ve diyalogla çözüm bulunması için adım atılmasını beklediklerini kaydederek bu ülkeye asla tabut gelmesini istemediklerini, bu nedenle Meclise Suriye Tezkeresi geldiğinde hayır dediklerini hatırlattı.

Bize Gelen Şehit Sayısı Bilgisi Daha Fazlaydı

Türkiye´nin yıllardır süren Suriye savaşında oynaması gereken rolün Suriye´de HTŞ güçlerine, selefilere destek sunma şeklinde değil, Suriye ve Türkiye halklarına yararı olan bir politika olması gerektiğine dikkat çeken Hatimoğulları,
İdlib´de hayatını kaybeden askerlerin sayısına ilişkin süren tartışmada, kendilerine hayatını kaybeden asker sayısının çok daha fazla olduğu bilgisi ulaşmışsa da, gençlerin ölümünün sayılarla açıklanmasını doğru bulmadıklarını sözlerine ekledi. Hatimoğulları, resmi olarak açıklanmış sayının çok üzerinde asker cenazesinin Hatay´a intikal ettiği bilgisini paylaştı, barışın ve diyaloğun yanında durmaya devam edeceklerini, yaşam hakkını savunacaklarını vurguladı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER