Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberVekil Hatimoğulları'ndan "Adem Yarıcı İntiharı" Değerlendirmesi

Vekil Hatimoğulları’ndan “Adem Yarıcı İntiharı” Değerlendirmesi

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Hatay Valiliği önünde kendini yakarak intihar eden Adem Yarıcı’ya ilişkin değerlendirmede bulundu. Vekil Hatimoğulları, Adem Yarıcı’nın ailesini ziyaret ettiğini ve hikayesini ailesinden dinlediklerini kaydetti.

Vekil Hatimoğulları’ndan “Adem Yarıcı İntiharı” Değerlendirmesi

Hatimoğulları “Ben öncelikle Adem Yarıcı’nın ailesine ve tüm Türkiye’ye başsağlığı diliyorum. Bugün Adem Yarıcı’nın ailesini ziyaret ettik. Adem Yarıcı’nın hikayesini ailesinden diledik. Bu ülkede yaşayan birçok baba gibi, kendisi ve ailesinin yaşamı için mücadele veren, boyacılık işi yapan, ısrarla iş aramasına rağmen 6 aydır işsiz olan bu ülkenin genç babalarından bir tanesi. Adem Yarıcı defaatle iş talebiyle Belediyeye, Valiliğe gitmiş; bazı yerlerden iş ssözleri aldığı halde bu sözlerin yerine getirilmediğini görmüş. Eşinden yakın zamanda ayrılmış olan Adem’in, eşinden ayrılmasının da en temel sebebin bu yaşanan ekonomik kriz ve işsizliğin kendisidir.”

Çok Ciddi ve Derinleşmiş Bir Ekonomik Kriz Var!

“Biz, bu ülkede artan intiharlar karşısında ısrarla şunu söyledik; İstanbul Fatih’te birlikte 4 kardeş Yetişkin ailesi siyanürle intihar etti. Antalya’da Şimşek ailesi yok oldu. Gaziantep’de Belediye önünde yaşamına son veren Eyüp Dal, KHKlılarla ihraç edilen kamu emekçileri yaşamlarına son verdi. Bu ülkede çok ciddi ve derinleşmiş bir ekonomik kriz var. Yoksulluk, işsizlik almış başını gidiyor. İnsanlar elektrik, doğalgaz faturalarını ödeyemez hale gelmiş durumda. Fakat AKP iktidarı yine de ısrarla şunu söylüyor; ekonomik kriz yok. Bütçe görüşmeleri sırasında dile getirdik, işsizlik fonu devredilmemeli. İşsizlere pay edilmeli, işsizlik sigortası için son üç yılda 600 gün çalışma şartı aranıyor. Bizler, bu şartın kaldırılması gerektiğini söylüyoruz. Devletin üzerine düşen en temel görev; insanların temel ihtiyaçlarının devletçe karşılanması gerektiğidir.”

İktidarın Açıklamaları İbretlik

“Adem Yarıcı’nın hayatını kaybettiği kentten Antakya’dan bir kez daha çağrımızı yeniliyoruz: Adem Yarıcı gibi kardeşlerimizin yaşamlarını yitirmesinin ardından, İktidarın açıklamaları gerçekten ibretlik. Siyanürü yasaklayarak intiharları engellediği sanrısına kapılanlara şu cevabı verdik, “Buyrun yoksullar için intihar menüsü açıklayın bu ülkede tam olsun!” Mecliste bize, muhalefete yapılan açıklamalar da bu şekilde. HDP Mecliste İşsizliği, yoksulluğu, ekonomik krizi ve bu nedenle artan intiharları gündeminden hiç bir şekilde çıkarmadı. Şimşek ailesi için bize verilen cevaplarda, “burda açıklayamacağımız mahrem şeyler var”. Adem Yarıcı için, Hatay Valiliğinin yaptığı açıklamayı buradan kınamak istiyorum. Deniliyor ki “psikolojik sorunları var”. Bu psikolojik sorunların kaynağının işsizlik, yoksulluk olduğunu bilmiyor musunuz? Devlet bunu bilmeyecekse kimler bilecektir? Ağrı Belediye Meclis Üyesi “Kimse kendini açlıktan yakmaz… Böyle ucuz siyasi manevralarla insanları kandıramazsınız” Adem Yarıcı yaşamına son verdi. Bunun neresi siyasi manevradır.”

Vicdanın Bu Kadar Kuruduğu Bir İktidar, Ülkeyi Yönetemez

Vicdanın bu kadar kuruduğu bir iktidar, bu ülkeyi yönetemez. Adem Yarıcı şahsında bu ülkede artan bu işsizlik ve yoksulluktan yaşamına son vermek zorunda kalan bu insanların çaresizliğinin kendini dayatmasının sonucudur bunlar. Bizler diyoruz ki; bu bir sistem sorunudur ancak hükümetlerin de alacağı önlemler, çözümler vardır. AKP-MHP iktidarı bu ülkeyi artık yönetemiyor, bu krizle baş edemiyor. Buna karşı bizler her beraber toplumsal muhalefeti yükseltmek, dayanışmayı yükseltmek durumundayız. Buradan tüm toplumun vicdanına seslenmek istiyorum. Bütün duyarlılığımızla birlikte adım atmalı, hareket etmeliyiz. Değerli arkadaşlar çok teşekkür ediyorum.” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER