Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberVekil Kaşıkçı dan Başkan Savaş a çilek ve Suriyeli yanıtı

Vekil Kaşıkçı dan Başkan Savaş a çilek ve Suriyeli yanıtı

 

MHPli Vekil Kaşıkcı suriyelilerin toprak satın alması mümkün deil Söz konusu çilek üreticileri Türkmenler arazileri de kiralık diyerek HBB Başkanı Savaşı sert bir dille eleştirdi.

 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lutfi Savaş ın bir televizyon programında sarf ettiği “Yayladağı’nda çilek ve mantar yetiştirerek zengin olan Suriyelilerin tarla almaya çalıştıklarını duyunca çok üzüldüm. Ne kadar çilek üretebilecek çiftçi varsa fidesini ben alacağım” dedim. 2 milyon TL verip 700 dönüme yakın arazinin fidesini aldım. Topraklarının başında olsunlar, köylerine terk etmesinler istedim.” şeklindeki ifadesine MHP Hatay Milletvekili Lütfü Kaşıkcı “Milleti yalan haberlerinizle meşgül edip kirli siyaset yapıyorsunuz.
Suriye iç karşıklığından sonra Bayır-Bucak bölgesindeki soydaşlarımız hemen yanı başlarındaki Yayladağı ilçemize yerleştiler.”şeklinde tepki göstererek şunları söyledi
“Yayladağı Kaymakamlığı yapan Sayın Ömer Faruk Yücel Bayır-Bucak Türkmenlerinin geçimlerini sağlaması için BM ile ortak bir proje yaptı. Bu proje ile Bayır-Bucak Türkmenlerine çilek ekimini öğretti ve onlarını tarıma yönlendirdi.
Bu proje ile Bayır-Bucak Türkmeni soydaşlarımız Yayladağlı hemşerilerimizin tarlalarını icar edip çilek ekmeğe ve para kazanmaya başladılar. Bu ticaret kısa zamanda büyüdü ve karşılıklı etki oluşturup hem Türkmenlerin para kazanmasına hemde Yayladağlı hemşerilerimizin kazanmasını sağladı.”

Vekil Kaşıkcı “Ülkemizde arazi satın almak için öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekir. Vatandaşlık hakkı olan ise istediği yeri satın alır veya satar. Ancak bu hak bile ilimiz Hatay’ın nazik durumundan dolayı defalarca incelemeye tabi tutulmaktadır”.diyerek Başkan Savaşın sözlerinin hukuken mümkün olamayacağınına iddiia etti

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER