Cuma, Nisan 25, 2025
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiVekil Sümer'den THY'nin Tahliye Ettiği Vatandaşlara Uyguladığı Bilet Politikası Tepkisi

Vekil Sümer’den THY’nin Tahliye Ettiği Vatandaşlara Uyguladığı Bilet Politikası Tepkisi

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, THY’nin yurtdışından tahliye ettiği vatandaşlar için uyguladığı bilet politikasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Vekil Sümer’den THY’nin Tahliye Ettiği Vatandaşlara Uyguladığı Bilet Politikası Tepkisi

Vekil Sümer, “Bu kriz fırsatçılığıdır? Bırakın bilet fiyatlarını artırmayı gerekirse ücret alınmasın” açıklamasında bulundu.

“THY’nin Yaptığı Kriz Fırsatçılığıdır”

Korona virüs nedeniyle yurtdışından Türkiye’ye gelemeyen vatandaşların tahliyesi sürüyor. Tahliye edilenler bilet fiyatlarının yüksek olduğunu, uçuşlarda sosyal mesafeye dikkat edilmediğini belirtiyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP’li Sümer, Türkiye’ye gelmek isteyen vatandaşların büyük çoğunluğunun çalışmak için o ülkelerde olduğunu belirterek şöyle dedi: “Gelmek isteyenler ya işlerini kaybetti ya da ailelerinin yanında olmak için işlerinden ayrılmak zorunda kaldılar. THY’nin yaptığı açıkça kriz fırsatçılığıdır. Bırakın bilet fiyatlarını artırmayı gerekirse ücret alınmasın. Büyük karlar eden ve Türkiye’nin bayrak taşıyıcısı havayolu şirketi olan THY’ye de bu yakışır.”

Mart’ta 150 Euro Olan İspanya Uçuşları, 320 Euro Oldu

Konuyu, TBMM gündemine de taşıyan Sümer, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sonu önergesi verdi.

Türkiye’ye dönme imkanı bulan vatandaşların uçak fiyatlarının pahalılığından ve şikayet ettiklerini belirten Sümer, “Örneğin Mart’ta 150 avro olan İspanya’dan uçuş fiyatının Nisan’da 320 avroya, 150 pound olan İngiltere’den uçuş fiyatının ise 222 pounda çıktığı belirtilmektedir. Başka güzergahlar için de benzer şikayetler gelmektedir. Bilet fiyatlarının artmasına karşın bazı uçuşlarda yemek verilmediği de dile getirilmektedir” dedi

THY’nin Tahliye Uçuşlarının Fiyatlarında Ne Kadar Değişiklik Oldu?

Vekil Sümer, şu soruları sordu:

THY’nin tahliye uçuşlarının fiyatları, ülkelere göre Mart ve Nisan aylarında ne kadar olmuştur?
Fark varsa bu farkın gerekçesi nedir? Bilet fiyatları hangi kriterlere göre belirlenmektedir?
Tahliye edilmek isteyen ancak bilet fiyatını karşılayamayan yolcular var mıdır? Bu yolcuların taleplerine nasıl cevap verilmektedir?
Tahliye işlemlerinin Türkiye’ye maliyeti ne kadar olmuştur? Yolcuların ödediği toplam bilet fiyatı ne kadardır?
Uçuşlarda sosyal mesafe ve hijyen kurallarına riayet edilmekte midir?

Etiketler: CHP, CHP haberCHP adana coronavirüscoronavirüs haber, orhan sümer

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER