Pazar, Eylül 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberVekil Topal:"Yerel Basın Desteklenmeli"

Vekil Topal:”Yerel Basın Desteklenmeli”

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, pandemi süresince abone ve reklam gelirlerinde ciddi düşüş yaşayan yerel basının sorunlarını önergeyle meclis gündemine getirdi

Milletvekili Serkan Topal, pandemi süresince abone ve reklam gelirlerinde ciddi düşüş yaşayan yerel basının kalkındırılmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

Genelge, yerel gazetelere desteği engelliyor …

Ülkemizde son 5 yıl içinde bin 800 olan günlük gazete sayısının 900’e, bölgesel televizyon sayısının 50’lerin altına düştüğünü belirten Milletvekili Serkan Topal, pandemi süresince abone ve reklam gelirlerinde ciddi düşüş yaşayan, gazete kağıdı ve baskı malzemeleri maliyetlerini karşılamakta zorluk çeken yerel gazetelerin, 30 Haziran 2021 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığının Tasarruf Tedbirleri Genelgesiyle tamamen yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ifade etti.

Yerel gazetelerden tasarrufa gidilmesi doğru değil …

Tasarruf Tedbirleri Genelgesinin, kamu kurum ve kuruluşlarının yerel gazetelere destek vermesine engel olduğuna değinen Milletvekili Serkan Topal, konu ile ilgili önergede şunlara yer verdi: “ Yerel basının başlıca gelir kaynağı olan kamu kuruluşlarının abonelikleri ve ilanlara yönelik bu kısıtlama kararı çoğu yerel basının küçülmesine ve kapanmasına, yüzlerce gazetecinin işsiz kalmasına neden olmuştur.

Devlette başka kalemlerdeki masraflar kısılabilecekken ve hatta başka kalemlerde israf hala devam ederken yerel gazeteler üzerinden tasarrufa gitmesi doğru değildir. Çünkü yerel basın, demokrasilerde en önemli unsurlardan biridir.

Sorunların çözümü için önlemler alınmalı …

Yerel gazeteler, yerel yönetimler ve kamu kuruluşları ile yerel halkın arasında doğru bilginin ulaşmasında bir köprüdür. Yerel basının işlevi en az yaygın medya kadar önemlidir.

Bu çerçevede, yerel basının yaşadığı ekonomik sorunların tespiti ve çözümleri için gerekli önlemler alınmalı.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER