Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberVekil Tülay Hatımoğulları'nın Dokunulmazlığının Kaldırılması için Meclise Fezleke Gönderildi

Vekil Tülay Hatımoğulları’nın Dokunulmazlığının Kaldırılması için Meclise Fezleke Gönderildi

Gezi şehidi Ahmet Atak’nın 13 Eylül 2013’te cenazesine katılan Adana Milletvekili Tülay Hatımoğulları Oruç‘un dokunulmazlığının kaldırılması için meclise fezleke gönderildi. Cumhurbaşkanlığının imzasıyla gönderilen meclise fezlekeye ilişkin konuşan Hatımoğulları, büyük tepki gösterdi.

Vekil Tülay Hatımoğulları’nın Dokunulmazlığının Kaldırılması için Meclise Fezleke Gönderildi

Hatay Armutlu mahallesinde polisler tarafından vurularak katledilen Ahmet Atakan’ın cenazesine katıldığını belirten Adana Milletvekili Tülay Hatımoğulları Oruç, Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi (3/1046)” 6 Ocak tarihinde gelen evrakta yayınlandığını bildirdi.

Ahmet Atak’ın Cenazesine Katılanlara Dava Açıldı

Tulay Hatımoğulları Oruç açıklamasında şu ifadelere yeri kullandı:

“Adana Milletvekili Tulay Hatımoğulları Oruç’un Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi (3/1046)” 6 Ocak tarihinde gelen evrakta yayınlanmıştır.

Dosyada yer alan fezlekenin içeriği; Hatay 4. Asliye Ceza Mahkemesince görülen 15 Mart 2019 tarihinde karara bağlanmış olan 197 nolu karar ve “Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme yönetme bunların hareketlerine katılma suçu”na dayandırılmaktadır.

10 Eylül 2013 tarihinde Gezi sürecindeki eylemlerde Hatay Armutlu mahallesinde polislerce vurularak katledilen Ahmet Atakan’ın cenazesinin ardından yapılan yürüyüşte polis kitleye saldırmış, ardından ise yürüyüşe katılmak “suç” olarak görülerek dava açılmıştır. Bahse konu olan bu davada 15 Mart’ta Tülay Hatimoğulları’nın Milletvekili olması nedeniyle ‘yargılamanın durma kararı verilmiş’ ancak dokunulmazlığının kaldırılması için aynı nedenle hakkında fezleke hazırlanmıştır.

Üzerinden geçen 6 yılı aşkın süreye ve Ahmet Atakan’ın ‘Düşme yok, sert bir cisim kafasına isabet ederek hayatını kaybetmiş’ diye belirtilen otopsi raporuna rağmen dava hâlâ açılmamıştır.

Gezi Direnişi, katılanlara cezalar verilerek tümden “cezalandırılmaya” çalışılırken; direniş esnasında orantısız güç kullanan, yaralayan ve öldüren polis memurları; emri veren amirler ve siyasi sorumlular yargı önüne çıkartılmamış ya da açılan davalarda cezalarda indirimler uygulanmıştır. Ahmet Atakan’ın cinayetinin soruşturulması bir türlü tamamlanmamış, ölümünün aydınlatılması için bir adım dahi atılmamıştır. Aksine Ahmet Atakan’ın cenazesine katılanlara davalar açılmıştır, şimdi de aynı nedenle milletvekilininin dokunulmazlığının kaldırılması istenmektedir.” dedi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER