Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiYavaş ve İmamoğlu Akşener ile Görüşecek

Yavaş ve İmamoğlu Akşener ile Görüşecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşecek. CHP’den yapılan açıklamada, “İki Büyükşehir Belediye Başkanımız bu görüşmede aday olarak da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu görmek istediklerini iletecekler ve ittifakın devam etmesini talep edecekler” denildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in dün (3 Mart) yaptığı açıklamaların ardından siyasette sıcak dakikalar yaşanıyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün 10 büyükşehir belediye başkanıyla bir araya geldi. Görüşmenin ardından CHP MYK’sı gerçekleştirildi.

Sona eren MYK toplantısının ardından CHP tarafından bir açıklama yayımlanarak, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın Meral Akşener ile görüşeceği belirtildi.

CHP tarafından yapılan açıklamada, “Sayın genel başkanımız, kendisi de daha önce belirttiği gibi, Halil İbrahim sofrasının küçülmesini değil, bilakis büyümesini arzulamaktadır” denildi.

“Sayın Genel Başkanımız, ismi zikredilen iki büyükşehir belediye başkanımızın Sayın Meral Akşener’i İYİ Parti genel merkezi dışında ziyaret etme talebine olumlu yaklaşmıştır. Sayın genel başkanımız, kendisi de daha önce belirttiği gibi, Halil İbrahim sofrasının küçülmesini değil, bilakis büyümesini arzulamaktadır. İki Büyükşehir Belediye Başkanımız bu görüşmede ‘iradelerinin sayın genel başkanımıza bağlı olduğunu, aday olarak da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu görmek istediklerini’ iletecekler ve ittifakın devam etmesini talep edecekler. Meselenin Türkiye olduğu ve genel başkanımızın herkesin oyunu alacak, her rengi temsil edecek bir aday olacağı herkesin mâlumudur.”

Meral Akşener’den ‘Altılı Masa toplantısına gidecek misiniz?’ sorusuna yanıt

Haber Global muhabirinin aktardığına göre Meral Akşener saat 11.00’da belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıda soruları yanıtladı. İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin belediye başkanları ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Akşener’in toplantıda, bugün saat 17.00’de 5 lider arasında gerçekleşecek liderler buluşmasına davet edilmediğini söylediği öğrenildi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in, partisinde belediye başkanları ile buluşmasında ‘Pazartesi günkü Altılı Masa toplantısına katılacak mısınız?’ sorusuna verdiği yanıt dikkat çekti.

‘GİK karar verirse giderim’

Akşener’in belediye başkanları ile görüşmesinde pazartesi günkü Altılı Masa toplantısına dair soruya ise, “Genel İdare Kurulu üyeleri gitmem yönünde karar verirse toplantıya katılırım” yanıtını verdiği öğrenildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER