Perşembe, Eylül 19, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun"Yeni İskenderun'u" anlattılar

“Yeni İskenderun’u” anlattılar

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Açık ile birlikte, Düğünyurdu (Cebike) bölgesi imar çalışmaları ve TOKİ konutları başta olmak üzere kamu projeleri hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi.

 

Düğünyurdu’nda Araştırma Hastanesi şeklinde yapılacak, deprem izalatörlü, 6 katlı ve 600 yataklı hastane hakkında bilgiler veren Kaymakam Demryürek, hastanenin 205 poliklinik, 150 yoğun bakım odası, 27 ameliyathane, 115 acil yatak ve 1250 araçlık kapalı/açık otopark alanından oluşacağını ve yaklaşık 18 ay gibi bir sürede tamamlanacağını ifade etti.

 

Hastanenin hemen alt kısmında 70 bloktan oluşacak 934 adet kalıcı konut yapılacağını da sözlerine ekleyen Demiryürek, yeni İskenderun olarak adlandırılan alanda, İskenderun Cebike ve Aşkarbeyli Mahalleleri ilave ve revizyon uygulama imar planı kapsamında Düzenleme Ortaklık Payı ile kamusal hizmet alanlarının da belirlendiğini ifade etti.

 

Hastane ve kalıcı konutlara ulaşım konusunda otoban bağlantı yolunda çalışmaların sürdüğüne değinen Başkan Mehmet Dönmez de Çankaya’dan ikinci bir bağlantı yolunun uygulamaya alınacağını belirtildi.

Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Açık daha sonra Esentepe Mahallesi, Çankaya bölgesinde yapımı planlanan Cam Seyir Teras ve Mesire Alanını inceleyerek, 360 derece dönmesi planlanan cam teras hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER