Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelYerel Kültür ve Sanat Çalışmaları Hızlanıyor

Yerel Kültür ve Sanat Çalışmaları Hızlanıyor

Hatay genelinde kültür ve sanat çalışmalarının daha verimli ve halka daha kolay ulaşması için ortak çalışma başlatıldı. Bu çalışma için Aalen-Antakya Kültür Derneği ve Dörtyol Kültür ve Sanat Derneği (DÖK-SA-DER) arasında ortak çalışma toplantısı gerçekleştirildi.

Aalen-Antakya Kültür Derneği ve Dörtyol Kültür ve Sanat Derneği (DÖK-SA-DER) arasındaki ilk çalışma toplantısı Dörtyol’da DÖK-SA-DER ev sahipliğinde yapıldı. DÖK-SA-DER Başkanı Fevzi Yavuz yaptığı konuşmada “İletişim ve ulaşımın gelişmesi insanları yakınlaştırdı. Bu yakınlaşmanın nitelik kazanmasında kültür ve sanat çalışmaları önemli… Üretilen kültürel değerlerin paylaşılması sevgiyi, saygıyı birlikte getiriyor. Bu düşüncelerle Aalen-Antakya Kültür Derneği ile ortak çalışmalar yapmak için ilk çalışma toplantımızı yapıyoruz. Sayın başkan Mehmet Karasu ve dernek üyelerine ortak çalışma çağrımıza omuz verdikleri için teşekkür ederim” dedi.

Aalen-Antakya Kültür Derneği Başkanı Mehmet Karasu “Kültür dernekleri arasında ortak çalışma düşüncesi uzun süredir aklımızdaydı. DÖK-SA-DER başkanı Sayın Fevzi Yavuz’un ortak çalışma çağrısı bizleri çok heyecanlandırdı. Bu ortak çalışmanın verimli geçeceğini düşünüyorum. Ortak birçok etkinliğe imza atabiliriz. Bizim ilk önerimiz ortak “öykü yazma” atölyesi oluşturmak. Başkan uygun görürse bu projeye Payas ve İskenderun kültür insanlarının katılmasına öneriyorum” dedi ve değişik projeler önerdi.

Aalen-Antakya Kültür Derneği ve Dörtyol Kültür ve Sanat Derneği (DÖK-SA-DER) ortak çalışma toplantısı sonunda Başkan Fevzi Yavuz yaptığı açıklamada “ortak öykü atölyesi yanında, Dörtyol’da yapılacak yerel şenlikte ve bölge düzeyinde yapılacak Akdeniz kentleri kültür etkinliğinde ortak çalışmayı kararlaştırdıklarını” belirtti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER