Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelYıldırım: “Hatay’ın ihracat hacmi büyüyecek”

Yıldırım: “Hatay’ın ihracat hacmi büyüyecek”

Türk Eximbank, ihracat potansiyeli yüksek şehirlerde ihracatçı firmalara daha yakından hizmet verebilme çalışmaları kapsamında ilimizde şube açtı. Türk Eximbank Hatay İrtibat Bürosu, Antakya-İskenderun yolu 10.km’deki Nakliyeciler Sitesi’nde oluşturuldu ve açılışı da Perşembe günü gerçekleştirildi. Açılışa; Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Banka’nın Genel Müdürü Adnan Yıldırım, AKİB Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birlik Başkanı Ali Kavak, ATB Başkanı Mehmet Ali Kuseyri, OSB Yönetimi Başkanı Tahsin Kabaali ile ihracatçılar ve nakliyeciler katıldı.
Büyükşehir Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, kurdele kesimi öncesinde kısa konuşmasında, “İrtibat Bürosu’nun oluşturulmasını, Hatay ekonomisinin canlanması adına bir işaret fişeği olarak görmekteyiz. Emeği olanlara teşekkür ederiz” dedi.
Törende Konuşan Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Türkiye’nin en çok ihracat hacmine sahip 10. şehri olan Hatay’da Türk Eximbank Hatay İrtibat Bürosu açılışını gerçekleştirmekten ötürü mutlu olduklarını belirtti.
Genel Müdür Adnan Yıldırım, Türk Eximbank’ın 2017 yılında ihracata sağladığı desteklerin yanı sıra, bankanın ihracatçı firmalara daha hızlı ve daha etkin finansal çözümler sunmak adına geçirdiği dönüşüme vurgu yaptığı konuşmasında, Türk Eximbank Hatay İrtibat Bürosu’nun açılması ile Türkiye ihracatında önemli bir paya sahip olan Hatay’ın ihracat hacminin daha da büyüyeceğine inandığını bildirdi. Genel Müdür Adnan Yıldırım, Türk Eximbank Hatay İrtibat Bürosu açılış töreninden sonra, İskenderun ve Antakya ile çevre ilçelerde bulunan sektör temsilcileri ile Harbiye Boğaziçi tesislerinde bir araya gelerek, Türk Eximbank’ın faaliyetleri ile yeni uygulamaları hakkında bilgi verdi.
Eximbank İrtibat Bürosu açılmasında önemli katkısı desteği ve girişimi olan Ali Kavak da açılışla birlikte şu değerlendirmeyi yaptı:
“Girişimlerimiz sonuç verdi. Eximbank Hatay İrtibat Ofisi, Antakya’da, Nakliyeciler Sitesi’nde, Akdeniz İhracatçı Birlikleri İrtibat Bürosu binasında hizmete girdi.”
Ali Kavak, konuşmasında, Eximbank’ın zor dönemlerde faaliyete başladığını ve kuruluşundan bu yana ihracatçılarımızın, turizmcilerimizin, nakliyecilerimizin yanında yer aldığını vurguladı. Kavak, “Eximbank, kriz dönemlerinde, sürekli döviz kazandıran ihracatçılarımızın yanında olarak onları desteklemiştir” açıklamasında bulundu ve teşekkür etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER