Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayYöresel Lezzetleri Ülkelere Tanıtıyor

Yöresel Lezzetleri Ülkelere Tanıtıyor

Hataylı girişimci kadın, kentin yöresel yemeklerini sosyal medya üzerinden tanıtarak Avrupa’nın birçok ülkesine gönderiyor ve aile bütçesine katkı sağlıyor.

Defne ilçesinde yöresel yemekler üzerine işletmesi bulunan 3 çocuk annesi Rima Açıkyol (46), 5 yıl önce yoga hocasının önerisi ve KOSGEB’den aldığı belge ile iş yerini açtığını söyledi.

SOSYAL MEDYADA ÇOK GÜZEL BİR KİTLEM VAR

5 bine yakın takipçi kitlesi olan Açıkyol, “Sosyal medyayı çok aktif kullanan biriyim ve güzel bir kitlem var. Özelikle yurt dışından takipçi kitlem beni çok mutlu ediyor. Hollanda, Norveç, Fransa, Londra, Almanya ve daha birçok ülkeden takipçim var. Hepsinin geri dönüşü inanılmaz. Sayfamda yöresel yemeklerin dışında Hatay’ın tarihi ve kültürünü de paylaşıyorum. Bu insanları daha çok çekiyor. Kimi Hataylı takipçilerim burayı özlediği için beni takip ediyor hasret gideriyor, kimi yabancılar ise buraya geldiklerinde ne yapabileceklerini öğrenerek hatayı tanıyorlar. Yurt dışından gelecek olan takipçilerim gelemden sipariş veriyor ve geldiklerinde istedikleri yemekleri sıcak sıcak buluyor. Bir diğer avantajım ben yemekleri yaparken en doğal haliyle sıcak sıcak atıyorum.” diye konuştu.

EV HANIMLARINA SESLENDİ

Son olarak ev hanımlarına seslenen Açıkyol, “Başarıya ulaşmak istiyorsanız inanın. Bizler inanır isek her şeyi yaparız. Ben burayı açarken kendime inandım hedefler koydum. Önce hedefim çocuklarımdı, daha sonra burayı borçla açtım ve borcu kapatmak için çok çalıştım. Hedefi tamamladım. Ardından işletmemin kapanmaması ve devlete olan borcumu ödemek için çalıştım. Sürekli kendime hedefler koyarak kendime inandım. Kadınlarda böyle yaparak kendi ayakları üzerlerinde durabilir. Örneğin ben başarıya ulaşan insanların kitap ve belgesellerini incelemeyi çok severim. Meditasyon yapmayı, bilinçli insanlarla sohbet etmeyi çok seviyorum. Bunlar bana hep artı olan şeyler. İnsanlarda böyle yapabilir.” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER