Salı, Eylül 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaDefneZeytin ağaçlarının sökülmesine büyük tepki

Zeytin ağaçlarının sökülmesine büyük tepki

Hatay’ın Defne ilçesine bağlı Ballıöz Mahallesi Zeytinlik alanında devam eden direnişin 48. gününde, Çiğdem Mutlu Arslan’ın çadır yerleşkesine polis ve jandarma müdahalesi gerçekleşti. Kepçelerin zeytin ağaçlarını kökünden söktüğü görüntüler Arslan’ın kamerası tarafından kaydedildi.

Hukuksuz bir şekilde yürütülen bu çalışmayı ifşa eden ve 48 gündür direniş gösteren Arslan, önceki gün karakola çağrılarak uyarıldığını ve bir an önce zeytinliği boşaltılmasının istendiğini anlattı. Bu gelişme üzerine kamulaştırma talep eden Arslan’a yetkililer kararın bakanlıkta beklediğini belirtti.

Sabah yapılan Müdahalenin ardından çevre gönüllüleri seferber oldu ve saat 11:30’da zeytinlik alanında bir basın açıklaması yaptı. Arslan, açıklamasında şunları ifade etti:

“Ben burada benim ve diğer vatandaşların mağdur edildiğini dile getirmek için direnişimi sürdürdüm. Doğa katliamlarına dur demek ve gelecekte bu tür olayların yaşanmaması için örnek teşkil edecek bir direniş sergilemek istedim. Umarım bu, diğerleri için de umut verici olur çünkü biz aslına kazandık, kaybetmedik. Hukuksuzluğu ifşa ettik ve bu durumla gurur duyuyorum. Yanımda olan ve destek veren herkese teşekkür ederim.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER